آفتابنیوز : سرویس بین الملل- روزنامه "واشنگتن پست" با اشاره به اینکه تنش امریکا با ایران رو به افزایش و بسیار هشداردهنده است، مینویسد: "به نظر میرسد "جان بولتون" مشاور امنیت ملی امریکا ایران را در مقابل شرایطی قرار داده تا هیچ گزینه دیگری جز براندازی نظام ایران با زور توسط امریکا وجود نداشته باشد.
به گزارش آفتابنیوز؛ روزنامه "نیویورک تایمز" اخیرا در گزارشی اشاره کرد که بولتون درخواست کرده تا "پاتریک شاناهان" وزیر دفاع امریکا 120 هزار نیروی نظامی بیشتر به خاورمیانه اعزام کند. در هفتههای اخیر، ترامپ علاوه بر سختگیریهای تحریمی نفتی علیه ایران، سپاه را نیز در فهرست سازمانهای تروریستی خارجی قرار داد. به نظر میرسد ایران نیروی اصلی در مرکز سیاستگذاری ترامپ در منطقه است. پنتاگون نیز اوایل ماه جاری اعلام کرد که ناو و بمبافکنهای خود را به خاورمیانه اعزام میکند؛ آن هم در واکنش به اقدامات ایران که از دید آمریکا در حال آمادهشدن برای حمله به منافع امریکا است.
با این حال، در اواخر هفته گذشته چهار تانکر نفتی از جمله دو تانکر متعلق به عربستان و یک تانکر متعلق به امارات متحده عربی که هر دو، کشورهای دشمن ایران شناخته میشوند فعالیتشان با اخلال مواجه شد و انگشت اتهام را به سوی ایران گرفتند. همه اینها نشان میدهند که امریکا به سوی جنگ با ایران پیش میرود. اعزام 120 هزار نیرو امریکایی به منطقه هدف دیگری جز حمله نظامی و تغییر رژیم ندارد. بولتون هنوز هم از حمایت حمله دولت بوش علیه عراق پشیمان نیست و مدتهاست برای اجرای سیاست تغییر رژیم در قبال ایران به مقامهای امریکایی فشار آورده است. هنوز مشخص نیست که شخص ترامپ نیز موافق این موضوع است یا خیر.
ترامپ در ظاهر میگوید هدفاش از فشار بر ایران بازگرداندن آن کشور پای میز مذاکره است. با این حال، از سوی دیگر، او گفته که تحریمها علیه ایران تنها در صورتی لغو خواهند شد که آن کشور رفتار خود را در زمینه آزمایشهای موشکی و حمایت از حزبالله، انصارالله و شبه نظامیان شیعه در عراق تغییر دهد. مقامهای اروپایی اما کماکان از توافق هستهای با ایران حمایت میکنند و نگران تبعات نابودی آن برای منطقه و جهان هستند. از همین رو بود که پمپئو وزیر خارجه امریکا اخیرا با مقامهای اروپایی در بروکسل و مقامهای روس در مسکو دیدار داشت. ترامپ اما برخلاف پمپئو با نشستن در کنار "ویکتور اوربان" نخست وزیر مجارستان امکان همکاری با اروپاییها را کاهش داد چرا که اوربان شخصی است که مخالف سیاستهای دولت آلمان و اتحادیه اروپا است".
"واشنگتن پست" در پایان مینویسد: "اگر به طور خلاصه بگوییم ترامپ در بازیهایی شرکت کرده که به تشدید تنش با ایران میانجامد. این بازیها میتوانند به جنگ منتهی شوند فارغ از آنکه ترامپ این را بخواهد یا خیر. او هیچ کاری برای یافتن گزینهای دیپلماتیک انجام نمیدهد. او همزمان جنگ تحاری با چین را ادامه میدهد که به ضرر سلامت اقتصادی امریکا است. جهان در معرض آشفتگی است و ترامپ این موضوع را نادیده میگیرد. او متوجه نیست که اقداماتاش موجب آتشافروزی میشود و تبعات گستردهای برای جهان دارد".
این روزنامه در مطلب دیگری مینویسد که درگیری با ایران مانند جنگ امریکا علیه عراق نیست بلکه بدترین سناریوی ممکن است و میافزاید: "همه نگران بروز جنگ میان ایران و امریکا هستند. مناقشه میان امریکا تحت رهبری یک رییسجمهوری جمهوریخواه با قدرتی در خاورمیانه یعنی ایران بسیاری از ناظران را به یاد دوران جنگ امریکا علیه عراق در سال 2003 میلادی میاندازد. برخی از شخصیتهای حاضر در کاخ سفید نیز با آن زمان مشابه هستند؛ از جمله جان بولتون مشاور امنیت ملی ترامپ که در زمان حمله امریکا علیه عراق نیز بوش را تشویق کرد و معاون وزیر خارجه برای کنترل تسلیحات و امنیت بینالمللی بود. او در آن زمان به بیپروایی مشهور شد.
علیرغم وجود شباهتها باید دانست که جنگ با ایران مشابه عراق نیست و به مراتب بدتر خواهد بود. ایران کشوری پرجمعیتتر از عراق آن زمان است. آن زمان جمعیت عراق 35 میلیون نفر بود در حالی که ایران بیش از 82 میلیون نفر جمعیت دارد. ایران مساحتی 591 هزار مایل مربعی دارد در حالی که عراق 168 هزار مایل مربع مساحت دارد. طبق براورد صورت گرفته در سال 2005 میلادی ارتش عراق کمی بیش از 450 هزار پرسنل نظامی در زمان آغاز جنگ امریکا علیه آن کشور داشت در حالی که ایران دارای 523 هزار پرسنل نظامی فعال و 250 هزار پرسنل ذخیره است.
موضوع مهمتر مکان واقع شدن ایران است. برخلاف عراق، ایران یک قدرت دریایی است و از دریای خزر تا خلیج فارس حضور جدی دارد و مرزهای مشترک با متحدان امریکا از جمله افغانستان، پاکستان و عراق دارد. ایران در مرکز اوراسیا قلب تجاری جهان واقع شده است. ایران در منطقهای است که حدود یک سوم از انتقال نفت جهان از طریق تنگه هرمز صورت میگیرد. مسدود کردن آن تنگه توسط ایران میتواند روند صادرات 30 درصد از نفت جهان را مختل کند. ایران قدرت نظامی متعارف کمتری در مقایسه با امریکا دارد اما از استراتژی جنگهای نامتقارن پیروی میکند که میتواند به منافع امریکا در منطقه آسیب بزند. ایران حزب الله لبنان و نیروهای سپاه قدس را دارد که هدایت شبه نظامیان در عراق، لبنان و سوریه را برعهده دارند. ایران میتواند از این نیروها علیه منافع امریکا در منطقه استفاده کند. همچنین، نیروهای نظامی ایران میتوانند با استفاده از مینهای زیردریایی به منافع امریکا در خلیج فارس حمله کنند. درست است که قایقهای تندروی ایران کوچک هستند اما حمله سریع آنها علیه ناوهای امریکایی خطرناک است. همچنین، ایران دارای زرادخانههای متنوع موشکی است. تهدید موجود از سوی فناوری موشکی ایران از مرزهای آن کشور فرارت میرود: حزب الله لبنان در حدود 130 هزار موشک در اختیار دارد.
اگر امریکا بخواهد وارد اقدام نظامی علیه ایران شود حمایت جهانی را با خود نخواهد داشت و باید به تنهایی این کار را انجام دهد در حالی که در جریان حمله به عراق 150 هزار نیروی امریکایی به همراه دهها هزار نیرو از سوی کشورهای متحد امریکا حضور داشتند. هزینه مالی جنگ در عراق در سال 2013 میلادی به 2 تریلیون دلار رسید و حدود 400 هزار نفر در سالهای 2003 تا 2011 میلادی در جریان این جنگ و پیامدهای پس از آن جان خود را از دست دادند. در نتیجه، استراتژی کنونی امریکا یعنی تهدید نظامی علیه ایران خطرناک است و برخی از متحدان امریکا در منطقه را نیز نگران کرده است".
...